År 2007 träffade Margareta Rutgersson och Caroline Omburu varandra för första gången och ömsesidig vänskap uppstod. Det var en guide från en av ortens turistresor som tog med sig Margareta och hennes väninna Lena till Joy World. Margareta blev omedelbart engagerad och bestämde sig för att åka hem till Sverige och därifrån försöka få tag på personer som ville skänka gåvor i form av pengar till barnhemmet. Redan ett halvår senare,  år 2008, åkte Margareta och Lena ner till barnhemmet och hade då med sig 19 000 kronor som omedelbart användes för installering av rinnande vatten till barnhemmet. Vid detta tillfället var ärkebiskopen Darra från Nairobi på besök på barnhemmet. När han upplevde svenskornas entusiasm ville han att de som tack för pengarna skulle få inviga det nybyggda volontärhuset nästa gång de kom ner till Mombasa. Invigningen ägde rum  20 november 2008.

historikbild-3

Därefter har Margareta återkommit till barnhemmet ca 15 gånger – i början två gånger per år – och har alltid haft med sig gåvor av olika slag som olika företag har skänkt.

Barnen på Joy World tycker att det är mycket roligt när vi svenskar kommer ner till barnhemmet. Då ordnar vi olika aktiviteter för dem. Varje gång tar vi barnen till stranden Diani Beach.  På kvällarna leker vi  med dem och sjunger flerstämmiga sånger och mycket annat.

Och besöken på barnhemmet Joy World kommer att fortsätta.

historikbild-2

Historikbild-1

Svenska insatser